HERNÍ A FILMOVÝ SVĚT

04.04.2012 11:35

V dnešní době je propojení herního a filmového světa čím dál užší. Neustále se využívají různé herní náměty pro film nebo naopak různé filmové náměty pro superhry. Pokud bychom měli jmenovat pár příkladů, tak v prvé řadě se určitě veliké procento populace těší na zfilmování notoricky známé série Warcraft. Film má přijít do kin v roce 2013 a měl by zachycovat děj z období ve hrách WarCraft II: Orc and Humans nebo WarCraft III: Region of Chaos. Neustále se však o tom, do které doby by měl být děj zasazen, diskutuje, neboť se hovoří o jisté analogii s trilogií Pán Prstenu, což by samozřejmě mohlo film poměrně poškodit. Děj by tak mohl být nakonec zasazen do raného období World of WarCraft.

Velice oblíbeným námětem pro filmy nebo naopak pro hry jsou obecně hry pro děti. Mohli bychom jmenovat spoustu animovaných či hraných dětských filmů, ze kterých vznikly oblíbené hry, či naopak. Z nejranější doby by to byly například Šmoulové, na jejichž téma od uvedení seriálu nebo z poslední doby filmu vzniklo nespočetné množství počítačových her a to jak klasických, tak také různých „onlajnovek“ a podobně. Dalším fenoménem, který bychom mohli jmenovat, jsou seriály a posléze i hry, které vycházejí z japonské mangy. Mluvíme samozřejmě o pokémonech, digimonech a tak podobně. Největším fenoménem byli samozřejmě pokémoni, na jejichž motiv vznikl sáhodlouhý seriál, několik celosvětově úspěšných filmů a posléze také samozřejmě hry, které jste si mohli „zapařit“ jak na gameboyi, tak také na počítači.

Můžeme také zabrousit do her pro děvčata. Například v poslední době mezi mládeží úspěšný seriál a film Hannah Montana, ke kterému vzniklo taktéž nespočetné množství her, především tedy těch, které si můžete zahrát online. Jedná se ale spíš opravdu o hry pro dívčí populaci, neboť jen těžko si dokážeme představit kluka, který by si na internetu oblékal svou Hannu Montanu podle svého. Zkrátka filmový a herní svět je v dnešní době propojený poměrně úzce a je to vlastně docela dobře.