Propojení filmů a počítačových her

10.04.2012 22:37

Moderní doba si vyžaduje také moderní pojetí, proto není žádným divem, že vznikají díla, která proplétají více oblastí do jednoho díla. Typickým příkladem může být například film Gamer, jehož hlavní roli ztvárňuje Gerard Butler. Film koresponduje se současnými trendy a propojuje nové zdroje zábavy. Film vypráví příběh o herních simulacích, v nichž mohou lidé projevit své touhy a mnohdy také skryté vášně. Ve hře Společnost, je aktérům dokonce umožněno manipulovat s lidskými tvory. Toto je umožněno pouze díky nanotechnologiím. Hry na toto téma se stávají velkým hitem po celém světě, kde se dokonce dá hovořit o droze.

Vše se samozřejmě odehrává v pozadí největšího světového konglomerátu, který ovládá celou tuto oblast. Ve hře společnost prakticky žijí aktéři skrze jiné lidi. Jedná se prakticky o jakýsi model online hry, kdy o Vašich životech rozhodují bohatí zbohatlíci z celého světa. Tento souboj samozřejmě přiláká miliony lidí po celém světě a může začít zcela nový souboj. Hlavní aktéři se prakticky dostanou do pozice mediálních hvězd, ovšem s tou nevýhodou, že mohou přijít o vlastní život.

Ve hře si ovšem hráči mohou zahrát také o svoji svobodu a budoucnost, což je případ i našeho hlavního hrdiny Kabela (Gerard Butler). Diváci samozřejmě musejí počítat s tím, že si během her rozhodí svůj skvělý účes. Na žádné barbie hry kadeřnictví si ve filmu zkrátka nehrajeme. Hry pro dívky by samozřejmě v budoucnosti měly vypadat asi trošku jinak, ale společnost si zkrátka vyžaduje pobavení, které dostane právě prostřednictvím her na život a na smrt.

Film působí na většinu uživatelů poměrně rozporuplně. Jde o to, že diváci se k němu staví se dvěma naprosto odlišnými názory. Jeden názor zní tak, že v budoucnosti to bude možná vypadat zcela stejně, pouze si na tuto realitu budeme muset pár, možná desítek let počkat. Druhá strana mince je obrácena zcela proti filmu. Hlavní kritici poukazují na nereálnost, ovšem musíme brát v potaz, že toto je hlavním rysem sci-fi žánru, do něhož tento film zcela jistě zařadíme.

Jaký názor si na toto filmové a zároveň herní dílko uděláte Vy, je zcela a pouze na Vás. Jediné na co Vás můžeme upozornit je ten fakt, že film by rozhodně neměl chybět ve Vaší, zajisté již pestré filmové sbírce.